Leren van - en met elkaar

Misschien kent u de term wel, intervisie. Een veelgebruikte manier om met elkaar problemen of vragen te bespreken, gebruikmakend van elkaars kennis en inzichten. Binnen de praktijk bestaat de mogelijkheid om, onder leiding van een pedagoog, ook op een dergelijke manier opvoedproblemen en -vragen te bespreken. Bijvoorbeeld om eens van andere ouders te horen hoe zij omgaan met slaapproblemen. Maar dan wel door middel van een gestructureerde methode.

Motto

Leren van en met elkaar!
In kleine groepjes van ongeveer 4 ouders met kinderen in ongeveer dezelfde leeftijd en vergelijkbare problematiek, wordt een opvoedprobleem of –vraag besproken. We hebben groepen voor ouders van kinderen van 0-1 jaar, 1-3 jaar, 3-6 jaar, 6-9 jaar, 9-12 en 12-16 jaar.

Hoe ziet het er concreet uit?

U komt 4 keer per jaar bij elkaar om met andere ouders opvoedingsvraagstukken te bespreken. Tijdens zo'n bijeenkomst brengt 1 ouder een vraagstuk in. Onder leiding van de pedagoog worden dan adviezen besproken die de andere ouders, en ook de pedagoog, inbrengt.
De duur van een bijeenkomst is ongeveer 1,5 uur. De ouder die het probleem of de vraag inbrengt, staat centraal. Iedere bijeenkomst staat een andere ouder centraal. Dit betekent dat er door het jaar heen 4 vraagstukken worden besproken die ook voor u herkenbaar zijn (en waar u wellicht ook tegenaan loopt in uw gezin).

Wat zijn de kosten?

Voor 4 bijeenkomsten per jaar zijn de kosten € 115,- (incl.btw) per ouder.

Waar vindt het plaats?

Bij de ouder die in de bijeenkomst het opvoedingsvraagstuk inbrengt. De bijeenkomsten kunnen overdag of 's avonds plaatsvinden en duren ongeveer 1,5 uur.

Wanneer?

In overleg met de deelnemers worden de data vastgesteld.

Bent u enthousiast geworden?

U kunt u zich telefonisch opgeven of via onderstaand e-mailadres: Dit e-mailadres wordt beschermd tegen spambots. JavaScript moet zijn geactiveerd om het te bekijken.
U kunt dan meteen de leeftijdsgroep van uw voorkeur opgeven: 0-1 / 1-3 / 3-6 / 6-9 / 9-12 / 12-16